Senaste inläggen
Idag är det fredag och jag borde vara glad! Men jag fick ett tråkigt mail nu på morgonen. Jag kom inte in på distanskursen jag sökte :(. Nu vet jag inte hur jag ska göra! Jag får väl fortsätta söka fler kurser men jag börjar få lite panik nu för jag vill inte sitta hemma och göra ingenting tills nästa kurs i mitt program börjar i november! Det är låångt till november. Idag känns allting hopplöst. Helgen är helt oplanerad, vilket just nu bara gör saken värre.
Nåja, får väl som vanligt pigga upp mig själv med god mat till kvällen. Funderar på parmesangratinerad lax med tagliatelle och basilikasås... Och så den här lilla sötnosen
En otroligt busig liten kisse! Tur att han håller mig sysselsatt.
Det är väldigt fint väder här idag. Kanske skulle ta en promenad? Rensa tankarna.
Trevlig helg på er alla!
4 Portioner
Ingredienser:
Pannkakor
3 ägg
3 dl mjöl
8 dl mjölk
3 msk smält smör
1 zucchini, riven
1 nypa salt
Fetakräm
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
75 g fetaost
svartpeppar
Gör så här:
1. Riv zucchinin och pressa ur vätskan. Vispa samman äggen med hälften av mjölken och tillsätt sedan mjölet. Smält smöret.
2. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.
3. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten vila ca 10 min innan stekning.
4. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med yoghurten. Smaka av med svartpeppar.
5. Stek pannkakorna eller använd plättlagg. Servera med fetakrämen och en fräsch sallad!
Har nu spenderat cirka en halvtimme på att göra två långa inlägg om vegetarisk mat som båda försvunnit för att jag kopplats från! Arg!! Så nu orkar jag fakiskt inte skriva så långt. Sammanfattar bara vad jag tidigare skrivit:
Skulle egentligen vara vegetarian för att uppfylla mina egna riktlinjer för att vara klimatsmart. Men det är jag inte. Jag får skylla på min extremt "goda" uppväxt och min grillmästare till pappa!
Men numera äter i alla fall jag och Gustaf (min sambo) vegetariskt minst en dag i veckan, vilket jag tycker att alla skulle försöka med! Det gör ändå en hel del om alla försöker!
Ett av de första vegetariska recepten jag själv hittade och lagade när jag flyttat hemifrån var Zucchinipannkakor med fetakräm. Väldigt gott, bara en aning tråkigt att steka, om ni frågar mig ;) Recept kommer strax.
Det här receptet fick jag av min pappa Benny när vi var där på middag i lördags. Underbar mat! Chevregratinerade rödbetor till förrätt, älgentrecote med Germans potatis och pepparsås samt rabarberchutney till varmrätt och glass till efterrätt.
Blev totalt förälskad i chutneyn och provade att göra den igår! Den blev supergod, passade utmärkt även som sås till fläskotlett och klyftpotatis. Jag modifierade receptet en aning, tog bort torkade aprikoser (hade inga hemma) och bytte färsk ingefära och chili mot torkad. Fungerade precis lika bra!Tycker för övrigt att det är väldigt charmigt att använda hemodlade (eller mammaodlade) rabarber och göra något annat än rabarberpaj! Sen tycker jag att en glasburk med hemgjord chutney i kylen ser väldigt mycket proffsigare ut än vad det är :)
Så här gör du:
1/2 kg rabarber (fryst eller färsk)
2 rödlökar
3 cm färsk ingefär, eller 3/4 msk malen
1 1/2 msk ättikssprit, 24%
3/4 dl vatten
5 dl socker
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 hackade chilifrukter
8 torkade aprikoser
1) Skär rabarern i små bitar och hacka rödlöken fint. Skala och riv ingefäran. Koka rabarber, rödlök, ingefära, ättikssprit och vatten försiktigt i 10 minuter.
2) Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 minuter. Rör om ofta!
3) Fyll på varma, steriliserade glasburkar och låt svalna. Förvara svalt.
Enjoy!
Idag är min första dag på studieuppehållet. Inget blev som jag hade tänkt, både positivt och negativt och jag får fokusera på det positiva.
Det började med att jag kom in på kursen jag ville, Tillämpad Miljörätt 15 hp. Otroligt tung kurs av vad jag har hört, men också väldigt "bra att ha". Så jag var glad, många som ville komma in och jag fick en plats! Samtidigt visste jag inte hur jag skulle orka. Tredje året på mitt program, tredje året med pendling till Göteborg från Töreboda (1 timma, 50 min). Tredje året med väntan på tåg, tidiga mornar och sena kvällar. Skulle jag orka?
Glad som jag var att jag fått ett sommarjobb som passar min utbildning tänkte jag att, eh det är ju sista året, det får gå! Men när sambon blir krasslig en vecka innan skolan börjar och jag inser att det verkligen börjar närma sig, då känner jag hur ångesten kryper på mig. Missar första dagen i skolan, vadå introduktionen brukar aldrig vara så viktig! Missar andra dagen...Jag måste hitta en distanskurs! Spenderar morgonen med att leta efter kurser som passar mitt program, men som kan läsas på distans. Hittar fyra olika, i Skövde (jippi!), mailar Studievägledaren och väääntar... 13.03 får svar: "om du mailar kursplanerna så kan jag kolla på det". Mailar iväg kursplanerna fort som ögat. Väääntar...
Måndag 5/9 får svar: "alla kurserna du föreslagit gåratt tillgodoräkna i ditt program, välj vilket du vill". Tjohooo! Knappar in mig på studera; alla kurser börjar i november, läsperiod 2. Jag vill ju börja nu! Hur kunde jag missa??! Förtvivlad!
Söker vidare efter andra kurser, GIS-kurs på Dalarnas Högskola, distans på 100% studietakt, helt utan obligatoriska träffar, perfekt! Frågar studievägledaren. Får svar, tisdag: "Den kursen går också bra". Problemet är att den är häften så stor som Miljörätten och därför måste jag hitta en till 7,5 hps kurs som börjar nu = omöjligt! Resultatet av all förvirring och den känslomässiga berg-och dalbanan blir att jag bestämmer mig för att ta ett studieuppehåll tills distanskursen börjar, 3/10.
Hoppas hoppas att jag kommer in på distanskursen så att jag får börja läsa igen i oktober. Jag hade ju verkligen sett fram emot att börja läsa igen. Men vad ska jag göra fram tills dess? Jag startar en blogg!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|